На 26 април в 20 часа e началото на тазгодишното издание на

...
На 26 април в 20 часа e началото на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

„Късо кино във „Фарго“ се завръща и през 2023 г.


На 26 април в 20 часа e началото на тазгодишното издание на „ Късо кино във „ Фарго “, като ще бъде спазена традицията за прожекция на два български кино лентата, които уредниците са избрали особено за обичаната си аудитория измежду показваните заглавия през 2022 година

Първият филм, който е селекциониран от миналогодишната стратегия, е КНИГА ЗА ХОРАТА на Владислав Лаков с присъединяване на Моника Иванова, Ирен Кривошиева и Марин Янев.

В последната седмица от летния си стаж в селото на починалата ѝ баба, библиотекарката Славина е сложена пред тежък избор. Или да изхвърли книгите на селото, подчинявайки се на корумпираните разпореждания на началника ѝ Димитрова, или да избави единствения източник на информация на възрастното население, обричайки се на заточение в село, където времето е застинало от 40 години насам.

С дебютния си късометражен филм сценаристът-режисьор Владислав Лаков изследва жанра на „ обирджийския филм “, пренесен в света на българското село. С опит в късометражни филми за реклама и брандирано наличие, Лаков цели да смеси натурализъм и сюрреализъм в автентичен романтизиран разказ.

Вторият филм, който ще може да бъде забелязан, е ЛЕКА НОЩ, ЛИЛИ (2021) на Петър Вълчев с присъединяване на Виолета Гиндева (последна роля за огромната ни актриса).

Филмът се концентрира върху дълбоката изповед на Дора в последните мигове от нейния живот. Една изповед за разочарованието от неизживените мигове и несбъднатите фантазии на прага на гибелта.

ЛЕКА НОЩ, ЛИЛИ е притежател на наградата „ Най-добър български филм “ от фестивала IN THE PALACE и е предложение на фестивала към Академията за кино изкуства и науки за премия Оскар.

„ Късо кино във „ Фарго “  ви чака с най-хубавите български филми от 2022 година в сряда 26 април, от 20:00 ч., мястото е ясно – в клуб „ Фарго “.  Проектът се реализира с поддръжката на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Напомняме ви да резервирате местата си авансово на телефон: 087 720 0607.

ВХОД СВОБОДЕН!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР